Condamnată în repetate rânduri că ar fi responsabilă de kilogramele în plus, pâinea altă nu este chiar atât de nocivă pentru organism pe cât o descriu unii nutriționiști, arată un studiu recent.
Cercetătorii de la Fundația Britanică de Nutriție spun că acest tip de pâine nu este inferior celei integrale, deoarece și pâinea albă este o sursă importantă de vitamine și minerale, scrie Daily Mail.
Cotidianul britanic scrie că în ultimele două decenii, medicii au avertizat în repetate rânduri cu privire la pericolele asociate consumului de pâine albă, printre care se numără stările de oboseală, durerile de stomac, balonările, dureri de cap și kilogramele în plus. Total greșit, precizează oamenii de știință britanici.
În plus, studiul recent distruge cu această ocazie încă un mit: numărul în creștere de persoane alergice la grâu este doar o „invenție” a nutriționiștilor. Conducătoarea echipei de cercetări, dr. Aine O’Connor, susține că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic și doar puține persoane au sensibilități de acest gen.
Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele mâncate la aceeași masă, afirmă experții britanici, care însă nu fac recomandări în ce fel de combinație aceasta este un aliment valoros și în care nu.